sharkgaming

Læs vores anmeldelse af Machinarium fra Amanita Design

Spillet 'Machinarium' fra Amanita Design blev oprindeligt lanceret tilbage i 2009, og frem til i dag er det løbende blevet lanceret i nye udgaver til forskellige platforme, deriblandt iPad og Android tabletter.

Selve spillet adskiller sig fra andre gængse og populære titler, og man bliver hurtigt grebet af det anderledes layout. Spillet handler om en lille robot ved navn Josef, der bevæger sig rundt i forskellige bymiljøer, og hans mål er at befri sin tilfangetagne kæreste og få sin gamle ven til at blive sig selv igen.

Det der gør 'Machinarium' til noget ganske særligt er de vidunderlige håndtegnede baggrundsmiljøer som Josef bevæger sig rundt i. De får spilleren til at føle sig som en del af Josefs verden, der er grå, industriel og næsten en anelse steampunk-agtig. I det specielle handlingsforløb gælder det om at løse en lang række opgaver og puslespil af forskellige sværhedsgrader. Derudover bliver der ikke sagt eller skrevet et eneste ord i spillet, og al kommunikation foregår derfor med små talebobler med tegninger i. Det lyder måske underligt, men man lærer nemt at bevæge sig rundt i denne særlige verden.

Man bliver hurtigt grebet af den særlige stemning der hersker i spillet, og det er skønt at bruge tid på at løse de forskellige 'peg og klik'-mysterier for at kunne komme videre til næste stadie i spillet.

'Machinarium' har fået fine anmeldelser verden over og har modtaget et væld af priser, bl.a. for sit fantastiske soundtrack. 'Machinarium' kan købes til både Windows og Mac, og det kan downloades fra spillets hjemmeside af samme navn.


©  www.infowarstv.com
Alle rettigheder forbeholdes
| Bladeren site map